Torsdag 14/2 -13

Läget har för tillfället stabiliserat sig. Rakeem verkar inte ha ont i magen men vi vet fortfarande inte riktigt orsaken till hans kolik. Det vi vet sedan innan är att han är dålig på att dricka och anar att det kan vara en bidragande orsak till hans kolik. Träckprovet visade att han har bra värden, men att han har måttligt med små/eller stora blodmaskar - vilket kanske kan skapa en irritation på tarmen och därmed orsaka kolik. Han ska i alla fall avmaskas så fort som möjligt.

Lady kommer få gå ut i hagen igen till helgen, men jag vågar inte släppa henne tillsammans med de andra just nu, utan tänker låta henne gå i en mindre sjukhage tillsvidare. Hon är i vanliga fall full av energi och bus, så jag vågar inte riskera att skadan blir värre igen efter att hon busat omkring.

Zohars sårskada ser okej ut. Försöker lufta det så mycket jag kan men vill inte att han går utan skydd över det i hagen, eftersom det kan bli väldigt blött då. I boxen vill jag inte heller att det ska komma ut spån i det, så han får vara utan endast under uppsikt just nu. 

Förutom sjuklingarna rullar allt på som det ska. Jag har faktiskt varit väldigt duktig på att rida efter jobbet, trots att jag inte kommer ut i stallet förrän vid 18-18:30 vissa dagar. Det är mycket tack vare Sara, eftersom att vi kan rida tillsammans och på så sätt motiverar varandra. Det är väldigt skönt att ha en hästintresserad granne ett par hundra meter bort!

/ Josefin

14 feb 2013