Torsdag 21/3 -13

Lite sjuk är jag fortfarande, men har trots det jobbat både igår och idag (inte det smartaste kanske). Det blev dessutom longering/tömkörning för Rakeem igår och tömkörning för Zohar. Sept och Lady får vila tills jag mår bättre, men jag anser att Rakeem och Zohar behöver hållas igång ändå. 

Båda hästarna var snälla och pigga! Rakeem var lite busigare än vanligt, vilket är fullt förståeligt då jag inte kan underhålla honom ordentligt nu medan jag är sjuk. Zohar går otroligt fint i form hela tiden, trots att jag inte ens kräver det av honom. Han bär sig helt otroligt. Jag tror att han kommer kunna bli riktigt fin i dressyren när han blir äldre!

Idag red jag en dressyrlektion med Rakeem för Pytt Hamberg. Han var lugn, avslappnad och koncentrerad. Efter en del coaching och arbete fick jag ner honom ordentligt fint och stadigt i form, han bar huvudet väldigt bra! Vi tränade på ställning och böjning i båda varven och avslutade passet med övergångar skritt-trav och trav-galopp. Koncentrationen i övergångarna låg på att hålla kvar hans ställning och böjning även i övergångarna, vilket han har svårt för då han lätt blir "orolig" när något nytt händer. Efter ett par övergångar gick han jättefint!

Det jag är mest nöjd med är ändå att han var så himla lugn och avslappnad. Han hetsade inte upp sig minsta lilla, som han annars brukar kunna göra efter att man galopperat. Superfin kille!

rakeem.jpg
Finaste Rakeem på Isabergsritten 2011

/ Josefin

21 mar 2013