Fredag 17/5 -13

Idag var Lennart Strömberg (150procent.se) här och NH-tränade Zohar. Han ska hjälpa oss med lastträningen så att det inte blir några onödiga komplikationer nu när Zohar ska vänja sig vid att åka trailer. 

Först tog Lennart ut Zohar i inhängnaden vi har i hagen, för att där kunna göra några ledarskapsövningar med honom. Zohar skötte sig bra och Lennart tyckte att han var lättlärd och intelligent. Han fick honom att klara av det han ville på mycket kort tid, men Zohar var något osäker och tveksam stundvis. 

Själva lastningsmomentet gick också bra, men Lennart ville inte ta upp någon fight med Zohar idag, så vi nöjde oss med att han gick upp på rampen med alla benen, samt hade framhovarna i spånet i trailern. Nästa steg är att lasta och åka hem till Lennart för att träna i hans corall, vilket vi har tänkt göra under kommande vecka. Ser fram emot det mycket!

Jag är väldigt nöjd med dagens träning! Det enda som inte var trevligt var spöregnet som inträffade precis när vi tränade med Zohar... 

I morgon blir det Pay & Ride i Lovisedal på Sept, tillsammans med flera nyfikna ryttare som vill prova på distansritt. Ska bli kul! Jag kommer för första gången att köra trailer med häst i, vilket jag är lite nervös för, men någon gång måste vara den första!

/ Josefin

17 maj 2013