Genomgång av hästarnas tänder - ack så viktigt!

Förra veckan gjorde vi något som jag tycker det är lätt att slarva med - att kolla hästarnas tänder. Sist vi tog ut hästtandläkaren var för 2 år sedan och då kollade vi hästarna som vi hade då (ej Bolognese och Ambres). Nu tog vi äntligen tag i saken igen och jag är mycket nöjd över att vi fick det gjort. Samtliga 6 st hästar blev ordentligt kollade och har nu fina tänder - skönt!

Det var intressant att vara med när tandläkaren arbetade. Jag och min pappa fick känna på hästarnas tänder innan och efter behandling medan han förklarade vad problemet var hos respektive häst. Det var uppenbart att alla hästarna märkte att raspandet gjorde skillnad, då de under "finishen" av behandlingen stod utan munstege och blev raspade i munnen utan protest.  

Till råga på allt var tandläkaren - Rory Bannon - helt fantastiskt duktig. Vi använde ingen sedering(!) eller annat. Hästarna stod lösa i boxen och gick med på att ha munstege och att bli raspade. Otroligt! Tandläkaren kommer från Irland och har tidigare jobbat 10 år i ett sheikstall i Dubai, numera jobbar han på Angarns träningsanläggning. Vilken hand han hade med hästarna, både jag och min pappa blev helt hänförda. Jag kan varmt rekommendera honom om du behöver fixa tänderna på din häst! 

Shah Zohar var som vanligt vääääldigt nyfiken och kelig. Han gosade på Rory under tiden som han fixade Chaman i boxen bredvid och funderade nog över vad som egentligen hände med Chaman.

/hasttandlakaren-2.jpg
"Hallå! Gosa med mig!"

/hasttandlakaren-och-zohar.jpg

/ Josefin 

7 mar 2017