Lördag 25/1 -14

Puh, den här veckan i skolan har varit energikrävande! Det har varit intensivkurs i massage mån-fre och efter att ha erlagt ett praktiskt prov igår blev jag godkänd och kan börja massera! Till att börja med är det 20 st helkroppsmassager som ska göras, och när det är genomfört blir jag diplomerad massör. Sedan är det bara att köra på för att bli certifierad (då behöver man göra 100 st helkroppsmassager)! Det känns jättekul att äntligen ha lärt mig hur man masserar, jag kommer verkligen att få användning av den kunskapen. När jag är färdig med utbildningen på skolan tänker jag så klart vidareutbilda mig för att bli hästmassör också - känns bra!

Utöver massagekursen har jag (så klart) ridit på som vanligt hemma. Jag har lyckats hålla mig till träningsschemat riktigt bra och det känns som att hästarna är i bättre form än någonsin. Pigga, busiga och väldigt glada! Lille Euforian har även han kommit på att det är roligt att vara ute och springa (Kim tycker att det är lite väl roligt och vill helst hålla 35-40 km/h när vi cantrar...)! Han och Kimpen älskar att race:a upp för de snötäckta backarna ute på åkern - så himla härligt!!

Zohar har piggat på sig ordentligt nu och har markarbetas i två veckor. Tanken är att jag ska försöka komma upp i sadeln igen i nästa vecka. Jag hoppas att jag har fått större delen av hans överskottsenergi tills dess!

/kimpa-och-foris.jpg
<3

Kvällen spenderas hemma hos David och vi kommer att ta det lugnt. Det känns som att det är behövligt att återhämta sig efter den här intensiva veckan. Man får passa på att vila när man har tid, i morgon är det upp i sadeln igen för att rida 30 km. Man måste jobba för det man brinner för om man ska komma någonvart med det!

/ Josefin

25 jan 2014