Lovisedalsritten 2013

Igår (söndag 21/4) fick Rakeem och Sept gå första tävlingen för i år, en clearround på Lovisedal. Det var första gången jag tog med två av mina hästar och det var ganska krävande. 

Rakeem blev jätteupprörd så fort Sept var mer än 1 cm ifrån honom= kaos vid veterinärbesiktningen. Han snurrade runt, runt, runt och gnäggade. Jag är otroligt tacksam över att veterinärerna var så tålmodiga och snälla! Tack så hemskt mycket till alla som stod ut med Rakeems beteende, det var verkligen guld värt för mig - som själv höll på att tappa tålamodet på honom. 

Ute på banan skötte sig hästarna fint. Vi red ganska långsamt första sträckan men ökade farten betydligt på andra slingan, där vi nästan bara galopperade. Besiktningen vid målgång gick faktiskt helt okej, eftersom båda hästarna stod bredvid varandra då de besiktades. 

Trots att Rakeem inte skötte sig som jag hade hoppats så är jag ändå nöjd med ritten. Han hade 48 i puls vid målgång och Sept hade 50, så de var inte speciellt berörda av ritten. Sept fick ett A- på vätskan vid första besiktningen, men annars hade båda två A rakt igenom. 

Sist men inte minst så lyckades jag bli klubbmästare! 


Bilderna har jag snott från http://drsthlm.jalbum.net/2013%20Lovisedalsritten/

/ Josefin

22 apr 2013