Onsdag 17/4 -13

bild-1.jpg

Så här ser det ut typ överallt just nu. Det är inte jättekul att plaska omkring med vatten/snöslask/lera upp till knäna var man än går, men jag och hästarna kämpar på ändå! Inget dåligt väder stoppar oss inte! Dock måste jag erkänna att jag inte direkt njuter av underlaget just nu... Vädret får gärna hålla sig till soligt framöver!

Jag och Rakeem tränade backklättring igår (så gott det gick). Det var otroligt blött och inte alls bra underlag, vilket resulterade i att vi endast skrittade upp för backarna. Han blev åtminstone lite svettig! Jag använde för en gångs skull MapMyTracks när jag red "vanligt" och blev förvånad över hur långt vi ändå red! Startade GPS:en efter vi hade ridit i kanske 10 min, men vi kom ändå upp i nästan 3 km under ett pass på 30 min!

skarmavbild-2013-04-17-kl-12-12-15.jpg

Zohar och jag tränar på inne i Saras maskinhall. Jag tycker han sköter sig väldigt bra och har gjort stora framsteg. Jag tror att jag kommer kunna hoppa upp på honom nästa gång vi går dit (idag?), då jag igår hängde på alla möjliga olika sätt på honom. La även upp mitt ena knä på sadeln och ställde mig lite halvt - han reagerade inte ens. Det känns bra!

För att träna bort hans känslighet vid sadelgjordsläget satte jag fast två gamla transportskydd i stigbyglarna, som skulle agera ryttarens skänklar. Han tyckte inte alls att det var konstigt och blev inte ens rädd. Jag är mycket nöjd med honom! Pluspoäng får han för att han är så otroligt lugn, snäll och söt också! 

På söndag är det "årsdebut" i distansritt för mig, Sept och Rakeem. Sara ska rida Sept och jag Rakeem. Vi tänkte hålla oss hyfsat nära minimitiden (alltså rida fort) och kommer ta sällskap banan runt. Det ser jag fram emot, och jag hoppas vi ses där!

/ Josefin

17 apr 2013