Onsdag 19/6 -13

I söndags hade jag turen att kunna åka hem till Elin Gränsgärd istället för att vara ledsen över att det inte blev någon utställning för oss. Det blev en intensivkurs på lite drygt 6 h och vi hann med väldigt mycket under den tiden!

Först arbetade Elin med Zohar i ett par olika övningar. Han var lugn, snäll och samarbetsvillig, men överreagerade något stundvis. Det la sig efter en stund och då gick det mycket bättre. Efter en stunds arbete blev det fika för oss tvåbenta och den fyrbente fick låna en box där han kunde knapra i sig sin matsäck.  

Vi tog ut Elins ena häst Khrim efter fikat och jag fick prova att göra övningarna på honom (han kunde dem sedan innan). Sedan fick jag sitta upp på honom och rida enligt Elins sätt att rida/rida in unghästar. Det var svårt men lärorikt! Jag är varken van att rida i westernsadel eller att rida westernstil, så det var mycket att bita i. 

Jag fick prova att göra övningarna med Zohar också innan det var dags för honom att få på sig westernsadel med tillhörande utrustning. Han gillade inte gjorden som satt längre bak på magen! Han bockade som en liten vildhäst till att börja med, men accepterade ändå gjorden relativt snabbt. Jag är som vanligt väldigt nöjd över min lilla häst! Han ar medgörlig och väldigt mån om att vilja göra rätt. Jag tycker att han är en mycket ärlig häst som vill vara sin människa till lags, samtidigt som han har en egen vilja.

Jag har tränat på övningarna med honom i måndags och idag. Jag tycker att han har gjort framsteg, om än kanske inte jättestora. I morgon är det dags att åka till Elin för att följa upp söndagens träning där. Det ska bli spännande och jag ser fram emot det! 

Emelie har varit duktig och varit här måndag-onsdag, hon ska även med till Elin i morgon för att se hur det går till där. Vi har ridit ut tillsammans och hästarna (Lady 1 gång, Sept 3 gånger och Rakeem 2 gånger) har fått gå åtminstone 5 km/gång de blivit ridna sedan i måndags. Vi har tagit det ganska lugnt när vi varit ute, ridit mycket barbacka och skrittat. Det har varit väldigt trevligt!

/ Josefin

19 jun 2013