Onsdag 27/3 -13

Igår besökte jag Arbetsförmedlingen för att prata om att starta ett eget företag. De hade inte mycket att bidra med, då jag inte fick skriva in mig eftersom jag just nu har ett heltidsjobb. När jag sedan blir arbetslös (20 juni) kan jag komma tillbaka dit för att skriva in mig, men jag får ändå inte något bidrag för företagsuppstart förrän jag varit inskriven och arbetslös i 90 dagar. 

Det bästa med besöket var ändå att jag fick tips om att det finns ett Nyföretagarcentrum i Norrtälje där man kan få kostandsfri rådgivning när man startar företag. Jag kontakade hon som driver Nyföretagarcentrum och bokade möte den 11/4, alltså på torsdag veckan efter påsklovet. Ser fram emot att få komma förbi och veta mer!

Jag är just nu ambivalent när det gäller om jag ska starta upp ett företag i år eller om jag ska vänta tills jag gått klart utbildningen jag hoppar på i höst. Man kan så klart alltid registrera ett företag, för att sedan vänta ett tag med att sätta igång det ordentligt. Hur som helst så tänker jag känna på hur det är att ha ett företag under juni-augusti i år, liksom testa min företagsidé så gott jag kan.

Idag hittade klickade jag även runt på nätet och hittade ett par länkar som innehåller information för alla som vill starta företag, främst inom hästsektorn. Har läst en del och ska försöka sätta mig in i det hela mer vid ett senare tillfälle.

Länkarna:
Livskraftigt hästföretagande
Stödguiden för dig som bor på landsbygden
Hästsektorn framtidsspaning

/ Josefin

27 mar 2013