Onsdag 29/5 -13

Jag har kommit in på Väddö Folkhögskola och kommer till hösten att studera Hälsopedagogik där. Det är en 2-årig utbildning och trots att det är en folkhögskola så får man högskolepoäng för ett av åren som man studerar där (60p?). Efter utbildningen kan man bland annat arbeta med stresshantering, kostrådgivning, massage och som personlig tränare. Man kan även välja att utbilda sig inom till exempel QIgong och triggerpunktsbehandling - det finns mängder av möjligheter!

Min tanke är att jag ska kunna använda mig av mina kunskaper från utbildningen och anpassa dem även till hästar. Drömmen är att kunna ha ett eget företag (kanske hobbyföretag) där jag kan kombinera att hjälpa människor och hästar, inom de områdena som jag är utbildad på. När jag har åldern inne för att utbilda mig till C-tränare i distansritt (tror det är 25 år man måste vara) så kommer jag att göra det också.

Det känns kul att börja plugga igen och det verkar som att den här utbildningen kommer att passa mig som handen i handsken. Förhoppningvis kommer den att leda någonvart, men det återstår att se! 

Septs medryttare, Emelie, är jag supernöjd med och hon underlättar väldigt mycket för mig! Jag har nu startat en jakt efter ytterligare (minst) en medryttare, då till Lady, eftersom jag valt att ha kvar henne tillsvidare och inte själv har möjlighet att rida henne så mycket som hon skulle vilja. Har ett par stycken som ska komma och provrida framöver, sedan får vi se om det blir en eller två till (en till Lady och en till Rakeem i så fall) som börjar rida hos mig. Jag känner att jag i första hand ska prioritera Zohars inridning, så det vore skönt med lite extra hjälp någon gång ibland! 

/ Josefin

29 maj 2013