Onsdag 31/7 -13

Hästarna och jag har haft vila från ridningen sedan i lördags och kommer även få vila under den här veckan, då jag åker till Danmark i morgon till på söndag. Det har nog varit lite skönt för dem att för en gångs skull få lite sommarvila, även om Rakeem kan bli lite rastlös. Han har för den delen vilat sedan Simlångsritten (21/7), men det kan han gott förtjäna eftersom han var så duktig där! Idag kommer dock jag och Emelie rida en sväng på Rakeem och (troligen) Lady, innan det blir vila för dem resten av veckan. 

Zohar vilade lite förra veckan och sattes igång igen under söndagen. Han har varit riktigt fin trots vilan och har nu avancerat ytterligare ett par nivåer i utbildningen. När jag hälsade på honom hos Elin i måndags var han så himla fin och duktig! Idag blir det en till tripp dit för att hälsa på lilla pojken. Det är lite ensamt att inte ha honom här hemma, men det är det värt eftersom Elin gör ett sådant fantastiskt jobb (som jag aldrig hade lyckats med i dagsläget). Jag är övertygad om att Zohar kommer bli en otrolig häst när han är färdig. Han känns inte riktigt som en 3-åring tycker jag, utan snarare kanske som en 4-åring. Men det är bara min åsikt! 

I morgon påbörjar jag min resa till Danmark och Molsritten tillsammans med Stefan Hammar och Elin Gränsgärd. Jag ska vara groom åt Elin och ser verkligen fram emot att få komma iväg på en internationell distanstävling i ett annat land! De ska rida 12 mil och även det kan vara en bra erfarenhet för mig inför min första 12-a i slutet av september. Jag är väldigt glad över att få chansen att följa med dit!

/ Josefin

31 jul 2013