Rönningeritten 2013

Det finns egentligen inte så mycket att säga om Rönningeritten, där jag och Sept Fraises gick en CR 50 km, men jag uppdaterar med en kort sammanfattning i alla falll.

Mål jag satt inför ritten:

  • Att vi skulle bli godkända
  • Att pulsningarna skulle gå bättre än de gjort tidigare

Slingorna 
Jag valde att rida Sept på ett rakt tränsbett redan från start, vilket visade sig gå riktigt bra. I vanliga fall kan hon vara oerhört stark och "dragig" men jag tyckte inte att det var lika farligt som det brukar vara. Hon blev irriterad när jag bromsade henne men inte alls till samma grad som det har varit innan.

Vi höll ihop med lite olika sällskap, men hade Elin och MZ Zou Zou med hela ritten - mycket trevligt! Sept pulsade in bra och hade inte en enda anmärkning under veterinärkontrollerna. Veterinären tyckte att hon såg riktigt fin ut= glad Josefin! 

Sammanfattning av ritten
Våra mål inför ritten uppfyldes och jag är oerhört glad och nöjd över att det gick så bra för oss! Jag känner att vi kanske till och med kommer våga oss på någon T50 under kommande år, förutsatt att väderförhållandena är bra - Sept verkar nämligen behöva lite kyligare temperatur eftersom hon är så stor och dessutom mörk. 

Sammanfattningsvis blev det en kanonbra dag, med fint väder och trevligt sällskap! 

ronningeritten2013-185.jpgronningeritten2013-149.jpg
Bilderna är tagna av Caroline Rogner - tack så mycket för dem!

/ Josefin

20 sep 2013