Samarbeten

Min satsning i distansritt

Distansritt är en av de - för att inte säga den - snabbast växande hästsporterna i världen (enligt det Internationella Ridsportsförbundet - FEI). Sporten innebär ett enormt samarbete mellan häst och ryttare under många mil och timmar på hästryggen; en oerhörd utmaning som kräver mycket träning, disciplin och taktik.

Jag är målmedveten, envis och fast besluten om att bli en av de bästa distansryttarna. Jag tränar mina hästar för topprestation inom distansgrenen och deltar under min tävlingssäsong i flertalet tävlingar, både i Sverige och utomlands.

Min långsikta målsättning är att ta mig in i det svenska seniorlandslaget, vilket jag satsar på helhjärtat. För att ta mig dit har jag beslutat att söka ytterligare stöd utifrån, för att på så sätt skapa mig ett samarbete med företag som jag tror kan hjälpa mig på vägen.

Är ditt företag intresserat av att sponsra mig?

Kontakta mig via mail som första kontakt så kan jag skicka över sponsormail och övrig info: [javascript protected email address] 


Sponsorer  

Bequine  /bequinelogga282x60px.jpg

Vår ambition och vårt mål är att tillhandahålla professionella hjälpmedel så att du som hästägare, tränare eller skötare får behålla din häst hel och frisk. En hållbar häst är vårt mål.

Bequine är ett företag som tillhandahåller produkter för kyla- och värmeterapi, för att förebygga och behandla gaffelbands- och senskador hos hästar. Bequines produkter utgör ett patenterat koncept som är framtaget i Sverige i samarbete med ledande veterinärer. 

Produkterna som Bequine tillhandahåller är kyldamasker som enkelt appliceras på hästens ben, för att sedan avge kyla i upp till max 15 min. Kylverkan är aktiv och riktad mot gaffelbandet och böjsenan för att på så sätt ge maximal effekt. 

Bequines mål är "en hållbar häst", vilket stämmer väl överens med det som jag vill sträva efter. Jag tror att deras produkter kommer kunna hjälpa mig att ge mina hästar en bättre hälsa genom att förebygga skador innan de uppstår, samt behandla skador om några uppstår.

MD Kleen/Equiterapi.com /md-kleen.jpg

Affärsidén med equiterapi.com är att erbjuda dig som hästägare/tränare ett fullgott komplement inom medicinen. Det innebär att vi finns här för behandling av hästar, hundar, människor, tillhandahållande av örter etc. och inte minst för konsultation och rådgivning.

Jag är mycket glad över att ha startat ett samarbete med Mia och Daniel Kleen! Deras företag tillhandahåller örter, individuella blandningar och olika behandlingar - för både häst, hund och människor. 

Mitt förhållningssätt stämmer väl överens med MD Kleens tankesätt; att använda naturliga medel för att skapa en bättre hälsa för häst och ryttare. Jag vill i den mån jag kan använda mig av produkter från naturen för att kunna tillgodose behoven som jag och mina hästar har. Tillsammans med det här företaget har jag möjlighet att ge både mig själv och hästarna bättre förutsättningar inför/efter träning och tävling. 

Mockberg    /mockberg.jpg

Our mission is to create beautiful, easy to wear, feminine watches for those who are seeking something extraordinary.

Jag har ett samarbete med företaget Mockberg. Ett ungt, snabbt växande företag med mycket snygga och stilrena klockor. Jag har bland annat blivit sponsrad med en av företagets snygga, stilrena designklockor, som jag kommer att bära både till vardags och i stallet!

Mockbergs Facebookgrupp

 

Primero TOTAL   /primero-total.jpg

För att våra hästar ska hålla sig friska och prestera väl måste vi ständigt påminna oss själva om att hästen utvecklades som en gräsätare gjord för att kontinuerligt smälta stora mängder fiberrika växter. Han är inte en ”spannmålsätare” som vi.

TOTAL är ett optimerat ”grovfoder”, ett spannmålsfritt, fett och fiberrikt fullfoder med låg socker- och stärkelsehalt.

Jag fastnade för TOTAL eftersom jag har ett naturligt tänk kring mig själv och mina hästar. TOTAL innehåller naturliga tillsatser, så som hö- och gräspellets för att hästen ska få tugga längre. Det innehåller även ärtor som proteinkälla, linfröpellets med olja och fibrer för att ge energi. Dessutom innehåller fodret probiotikan Yea Sacc (som är bra för tarmhälsan), elektrolyter, vitaminer och mineraler samt en del nyttiga örter.

Jag som distansryttare vill ha ett foder som ger hästen uthållig energi och jag tror att Primero TOTAL är perfekt för ändamålet. Fodret har ett innehåll som kan öka distanshästens prestationsförmåga, bland annat sådant som gör att hästen lättare kan binda vätska och sådant som är bra för hästens tarmflora. 

Razerhorse  /razerhorse.png

Better than barefoot.

När jag kom i kontakt med Razerhorse blev jag genast intresserad av produkterna som företaget erbjuder; Razerskor och ProPadsulor. Razerskorna är gjorda i boriumstål, ett mycket stlitstarkt och bra material. ProPadsulorna är tillverkade i polyuretan, även det ett hållbart material.

Razerhorse fokuserar på hållbara hästar, att erbjuda produkter som är anpassade efter hästens naturliga förutsättningar. Vanliga järnskor hämmar hovarnas tillväxt och rörelse - Razerskor och ProPadsulor rör sig med hoven istället för emot. Dessutom genererar sulorna ett naturligt tryck på strålen (som ska agera "pump" för hoven i hästens naturliga tillstånd) och därmed ökad blodcirkulation i ett för övrigt dåligt cirkulerat område.

Jag har som längst ridit ca 150 mil i blandad terräng med samma par ProPadsulor (återanvände sulorna under flera skoningar). Med Razerskorna har jag genomfört en 160 km-tävling i distansritt - den längsta distansen. Skorna höll hela tävlingen, vilket bevisar vilken kvalitet det är på produkterna. 

Taur.se /192066-ban-f13964.png

Jag har länge letat efter en butik som erbjuder produkter för oss distansryttare och det har varit svårt att hitta en sådan i Sverige - nu har jag lyckats! Online-butiken Taur.se erbjuder bra produkter för oss distansryttare; olika typer av distansstigbyglar, sadlar för distansritt, tillbehör till sadlar, kartfodral och annat att använda längs med banan m.m. Butiken är mycket positivt inställd till distansritt och är intresserad av att bistå oss ryttare med de produkter vi efterfrågar.

Jag använder mig av Taurs utrustning när jag tränar och tävlar. Jag har bland annat en Star Trekk-sadel (Endurance Comfort Shorty) som jag ridit i upp till CEI3* 160 km och använder väldigt mycket i träning. Till sadeln har jag köpt ett par fendrar från Taur, jag upplever att de ger mig extra stöd och en bättre sits. 

 

Har du frågor kring någonting? Vill du veta mer om produkterna jag använder mig av? Kontakta mig via formuläret nedan.


(Lämna tom)