Söndag 8/9 -13

Det har varit full fart hela den här veckan! Sept tränas inför att starta CR 50 km i Rönningen nästa lördag (14/9), Rakeem tränas för att starta sin första 120 km i Rökulla den 21/9 och Zohar tränas ungefär som vanligt. Jag upplever att hästarna är i väldigt bra kondition - Rakeem har nog aldrig varit så vältränad som han är nu - vilket jag glädjs över.

Veckan har sett ut så här:
Måndag: Elvira var här och red så det blev en uteritt i skogsterräng för Sept och Rakeem. Vi skrittade till störst del, men de hade ett friskt tempo på 7-8 km/h. 

Tisdag:
Emelie red dressyr på Sept och Rakeem. Båda två var väldigt framåt! Jag var förbi hos Zohar, tog ut honom och lät honom beta en stund. Det var väldigt uppskattat!

Onsdag: Jag och Emelie red ut tillsammans på Sept och Rakeem. Vi travade en del och skrittade mycket, då vi mestadels red i skogspartier som inte tillät annat än skritt (för stora Sept var det svårt att trava). Senare på kvällen var det möte med ridklubben!

Torsdag: Åkte till en travbana i närheten och galopptränade Rakeem i ca 1 h. Han var fruktansvärt pigg och framåt. Det tog 8(!) varv - 8 km - för honom att lugna ner sig, och under dessa varv ville han inte springa lugnare än 35-40 km/h. Jag kan säga att jag hade mycket att jobba med, men det hade jag anat redan innan vi åkte dit, eftersom han alltid har blivit väldigt het när vi rider på galopp- och travbanor. 

Efter dessa 8 varv i snabb fart kunde Rakeem helt plötsligt hålla ett tempo på 20-25 km/h på långa tyglar. Jag blev mycket glad över det och är i det stora hela nöjd över träningen! 

bild-9.jpg

Fredag: Jag red på Zohar på ridvolten vid Elins grannar. Fokus låg på att styra, böja och träna på att gå på rakt spår. Han var jättelugn och fin! Något mer vinglig än vanlig men Elin trodde att det kan bero på att han har kommit in i en växtperiod (om han nu har gjort det). Jag är i alla fall väldigt nöjd med honom! 

Lördag: Vi (RRKK) anordnade en Pay & Ride i Lovisedal och jag red med på Sept. Hon var överlag stark och "dragig", men utöver det var hon duktig och snäll! Det hela resulterade i en mycket lyckad dag med sammanlagt 13 ekipage som startade! 

bild-10.jpg

Söndag (idag): Idag har jag planerat att rida Rakeem om en liten stund. Har tänkt prova antingen westernsadeln eller galoppsadeln på honom, vi får se! Senare ska jag iväg tillsammans med Elin och efter det har jag tänkt rida på Zohar. Det känns som det kommer bli en bra dag!

/ Josefin

8 sep 2013