Torsdag 2/5 -13

Ganska mycket information i ett och samma inlägg, men jag har mycket att säga!

Igår var jag ledig och passade på att spendera så mycket tid med hästarna som jag kunde (blev mindre än jag tänkt). Skrittade på Zohar på morgonen och det gick jättebra. Han var lugn och avslappnad hela tiden. Han arbetar verkligen korrekt redan nu, trots att jag inte ens kräver det av honom! Mycket nöjd över fina Zohar!

Emelie kom och red på Sept under eftermiddagen. Vi skrittade ut tillsammans (jag på Rakeem) barbacka och klättrade i skogen. Hästarna fick lyfta på benen och träna rumpmusklerna, och jag och Emelie hade det väldigt trevligt! Efter det kom Caroline och red på Lady. Jag passade på att ta ut Sept igen (hon är van vid att gå 5 mil så var inte trött efter ritten innan) för att rida dressyr i sadeln som jag fått låna av Sara. Sadeln är väldigt skönt och jag tycker den passar bra på Sept, men ska be om Saras utlåtande innan jag bestämmer om jag ska köpa den.

Efter alla mina hade blivit ridna (Sept x2) passade jag på att hjälpa Sara att rida, så jag red en sväng på Gadisha tillsammans med henne och Chili. Allt som allt fick jag fem hästar motionerade igår, varav en som jag inte red på själv. Kände mig väldigt effektiv (och trött) då jag kom in vid kl 22 igår kväll!

Lennart Strömberg - NH-tränare från Rånäs - svängde förbi en snabbis igår för att kolla in hur Zohar verkar vara. Han tyckte att Zohar var väldigt fin, en lugn och trygg häst. Han sa även att han tyckte att vi måste ha gjort ett jättebra jobb med honom eftersom han var så lugn och fin - vilket gjorde mig väldigt glad och stolt. Dessutom vet jag att Zohar har fått en bra uppväxt, vilket garanterat har bidragit till att han är en sådan fin häst som han är. Är så glad över att jag fick möjligheten att köpa honom av Stuteri Tjust! Jag tycker verkligen att vi klickar med varandra. 

Vill rekommendera detta korta reportage om distansritt som TV4 gjort i samarbete med Värmlands distansryttare. En liten inblick i distanssporten: Distansritt - maraton på hästryggen 

/ Josefin

2 maj 2013