Torsdag 23/5 -13

Torsdag kväll, i stort sett allt är packat inför lördagens tävling. Det blir tidig avfärd på lördagsmorgonen/natten, då vi åker samma morgon som tävlingen är. Räknar med att hästen ska vara lastad och vi ska börja rulla ca kl 03(!!) på lördagsmorgonen - vilket innebär en mycket tidig uppstigning. Men det hoppas jag att det ska vara värt!

På tävlingsplatsen ska jag möta upp Hanna Rinaldo för att köpa ett renskinn och en röd coolbackpad. Tror att det kommer vara väl investerade pengar, eftersom jag behöver en ordentlig pad till sadeln. 

Idag åkte vi iväg till Lennart Strömberg med Zohar. Hör och häpna; det tog inte mer än 5 min att lasta honom på vägen dit, och ännu kortare tid när vi skulle hem. Han gick i stort sett på helt själv. SÅ NÖJD!

Hos Lennart var Zohar något stökig och ofokuserad till en början (haotålige "hyss" för sig). Men Lennart jobbade honom i rundcorallen och till slut lyssnade han fint. Han gjorde insidesvändningar och utsidesvändningar, vilket enligt mig gick galant framåt slutet av passet. Jag fick ta över sista kvarten och det var svårt! Men Zohar var lyhörd och vi lyckades göra det som han och Lennart redan gjort. 

Min summering är att det gick bra med tanke på att vi besökte en ny plats där det fanns hästar runtomkring, och annat som kunde distrahera. Ser fram emot nästa träningstillfälle!

/ Josefin

23 maj 2013