YR-läger i distansritt 1-3/11 -13

Under helgen som var åkte jag, min pappa och Rakeem till Sämsholms gård i Herrljunga för att vara med på ett distansläger för unga ryttare. Vi kom dit kl 13 på fredagen och efter att vi tilldelats stallplats och sovplats för oss människor var lägret i full gång. Schemat var fullproppat från 07-21 varje dag och aktiviteterna vi ägnade oss åt varierade från teori om stretching och ridning för distans-B-tränaren Yvonne Ekelund. 

Under lägret fick vi också träffa landslagsledaren Anneli Ohlén och höra henne berätta bland annat om hur det är att tävla internationellt. Vi hade också individuella samtal med Yvonne Eklund, där jag fick hjälp att forma olika delmål att sträva efter när jag tävlar.

Det gick jättebra för mig och Rakeem under lägrets gång. Han skötte sig exemplariskt, både när vi tränade dressyr och när vi red distans. Jag fick bland annat beröm över hans takt och att han är så pass ambitiös och arbetsvillig. Dessutom avslutades lägret med en liten "stafettävling" i distansritt, vilket var så himla roligt! Rakeem och jag fick då visa lite av vad han går för, eftersom vi var x antal minuter efter vår motståndare och endast hade 2 km på oss att rida ikapp försprånget. Ikapp kom vi, och roligt var det! Både att rida och att se/höra de andras reaktioner när Rakeem längde en aning på steget. ;)

Jag träffade massor av underbara, trevliga människor på lägret och lärde mig så mycket nytt! Är nu mer taggad än någonsin på att verkligen satsa helt ut, även om det innebär många tidiga mornar och sena kvällar i mörkret. Det här är det jag vill göra, och det känns så himla bra att vara motiverad och veta vad jag vill!


Finaste Rakeem. <3

/ Josefin

5 nov 2013