Inte som andra onsdagar

Den här dagen blev inte som planerat och inte heller som onsdagar brukar vara. Planen var ett långpass med Shah Zohar och Chaman på morgonen, träna Euforian och Ambres hemma under eftermiddagen och sedan åka på markarbeteslektion med Bolognese och Rakeem. Så blev det minsann inte!

Jag vaknade upp till ett snöigt och blåsigt väder och fick tidigt reda på att min ryttare Johanna fick ställa in dagens ridtur på grund av feber. Jag fick lägga om planen och bestämde mig för att Chaman var den lämpligaste hästen att rida i och med busvädret.

Kl 9 mötte jag upp min granne Sara och en av hennes hästar för att ge oss ut på den längre turen. Vi var ute i drygt 2 h och det räckte fint med tanke på det otrevliga vädret och förrädiska underlaget. Det var ett relativt tjockt täcke med snö ovanpå ett lager av is på vägarna, vi fick ta det väldigt lugnt bitvis. Väl tillbaka hemma var mina kläder i princip så pass blöta att de gick att vrida ur. Jag fick gå in och byta om, äta lunch och värma mig innan jag fortsatte med sysslorna utomhus.

Senare under dagen red jag ett till pass tillsammans med Sara. Det blev Rakeem som fick hänga med och vi klättrade i skogen, hästarna fick bitvis upp pulsen ordentligt! Efteråt tog jag det lugnt och fixade med min bokföring. Framåt kvällen longerade jag Euforian innan jag till slut tog kväll tillsammans med Otto. Vi åt middag tillsammans och ägnade sedan ett par timmar till att lyssna på först UFO-podden om mysteriet vid Djatlovpasset (rekommenderas!) och sedan Creepypodden med Jack Werner (rekommenderas också, om man tål att bli skrämd). Jag kan säga att vi var rätt skärrade och mörkrädda när vi väl skulle gå och lägga oss (framförallt jag), men mysigt hade vi det! Det blev en annorlunda men ändå väldigt bra onsdag.

 /img_4569.jpg

/ Josefin 

23 feb 2017