Onsdag 24/4 -13

Igår kom min medryttare - Emelie - hem till mig och red. Jag tycker det fungerar väldigt bra med henne hittills och det känns som att hon är seriös och inte tänker sluta rida hipp som happ. Vi tar det lugnt och har hittills bara skrittat ut tillsammans, då jag anser det viktigt att man känner sig helt trygg med hästen innan man gör någonting nytt. Vi red ut barbacka tillsammans på Sept och Lady (Emelie rider på Sept). Lady var fjantig och blev rädd för en massa saker - t.ex vedhögar som hon ju aaaldrig sett förut (det blåste ute så allt var så klart mycket läskigare). Annars skötte de sig bra och vi hade det trevligt!

Efter vi hade ridit tog jag och pappa upp Zohar till Saras maskinhall. Jag tränade först lite horsemanship med plastremsor som jag förde över hans kropp, främst på sadeln och i sadelgjordsläget. Han tyckte inte att det var speciellt läskigt! Sedan satt jag upp och pappa fick gå bredvid medan jag skrittade på Zohar. Vi skrittade sammanlagt 1,5 varv i maskinhallen och gjorde halt om vartannat. Jag satt upp och satt av tre gånger också, för att träna honom på det momentet - ingen reaktion. Jag tycker att det gick riktigt bra, det känns som hans rädsla och osäkerhet för att bli riden börjar släppa sakta men säkert. Nu är det bara att fortsätta på det här viset!

Idag kommer Emelie och rider på Sept igen. Jag tänkte rida Rakeem och antingen ta ut Zohar eller rida på Lady efteråt. Vi får se vad jag känner för senare ikväll! 

/ Josefin

24 apr 2013