Så fruktansvärt besviken

Allt var färdigpackat inför Turbo Star International Show i morgon, det enda som återstod var att tvätta Zohar. Så kommer Sara förbi och berättar att hon inte hade fått ställa upp i utställningen med Chili idag - för att det var något knas med vaccinationerna. Jag fattade ingenting eftersom jag aldrig hört talas om de reglerna som Sara berättade gällde, men jag och min pappa gick i alla fall in för att kolla igenom Zohars pass ordentligt så att allting stämde. Det gjorde det så klart inte.

Tydligen är det så att för att få ställa upp i utställningen så behöver hästen först vara grundvaccinerad (som vanligt), för att sedan få en "boost" på vaccinet ca 6 månader efter sista delen av grundvaccinationen. Det visade sig att det i Zohars pass har blivit missat med 6 dagar, och dessa dagar gör så att inte vi får delta i utställningen. Vi har ringt runt och kollat men det är verkligen så det är. Vi får inte starta och jag kommer inte få tillbaka någonting på anmälningsavgiften som jag har betalat. 

Jag har läst igenom propositionen flera gånger och det enda som står om vaccination är följande: 

"Giltigt vaccinationsintyg avseende hästinfluensa samt hästägarförsäkran (finns i sekreteriatet) skall vid ankomsten och FÖRE URLASTNING lämnas i sekreteriatet. Detta gäller SAMTLIGA deltagare! Kommer ni innan lunch på torsdagen var vänlig ring (...). För frågor angående vaccinationer kontakta DC (...)"

Om villkoren för godkänd vaccination står någon annanstans än i propositionen tycker jag att man konkret och tydligt bör skriva ut det. För oss som är nya "arabmänniskor" så är det inte så lätt att förstå alla regler och att veta hur allt ska gå till. Jag har aldrig tidigare haft en arab och jag har aldrig någonsin ens funderat på att gå på utställning - hur skulle jag veta?

Jag är så fruktansvärt besviken och ledsen. Hade sett fram emot utställningen i flera månader och verkligen längtat tills det var dags att åka. Så blir det så här... Tungt är vad det är... Det känns i alla fall som att jag har bölat färdigt nu så det är väl bara att gilla läget och leva vidare. Jag känner mig inte jättesugen på att åka på någon annan utställning framöver men jag tror att den känslan kommer lägga sig så småningom.

/ Josefin

 

P.S: Jag skyller inte på någon särskild person utan vill bara uttrycka min besvikelse, för att på så sätt lugna ner mig själv och bli på bättre humör. Jag hoppas dock att information om sådana här saker ska kunna förekomma tydligare i kommande propostioner, så vi "nybörjare" kan lära oss hur allt funkar och göra rätt.

15 jun 2013