Torsdag 24/10 -13

Den här veckan har i stora drag sett ut ungefär så här:

Måndag
Jag pluggade under morgonen och förmiddagen. Gick ut för att fixa stallet under eftermiddagen, vilket tog x antal timmar eftersom jag var så pass noggrann. Red sedan ut på Fori tillsammans med Sara och hennes häst Prinsen. Det blev en trevlig ritt, Fori är verkligen en härlig häst att rida på! I stort sett helt okomplicerad!

Tisdag
Emelie red på Rakeem medan jag var i skolan och pluggade näringslära, träningslära och hade motion. Jag kom hem runt kl 17 och markarbetade då med Zohar i det dåliga vädret - regn och blåst. Han var väldigt pigg och busig, bockade och hade sig innan jag fick hans uppmärskamhet. Pluggade anatomi när jag hade kommit in från stallet.

Onsdag
Skoldagen bestod av att...:

  • ... ha kostrådgivningssamtal
  • ... ha konditionstest
  • ... få energimassage
  • ... ha KASAM-samtal

Det var en väldigt givande skoldag! Man blev trött av alla intryck som behövde bearbetas efteråt. 

Jag och Emelie red tillsammans efter att jag kommit hem från skolan. Först hoppade vi med Sept och Rakeem, vilket gick bra! Sept var dock - som vanligt - fruktansvärt taggad och glad på att hoppa. Det är nog det bästa hon vet, för hon blir en helt annan häst när man ställer fram ett hinder. Lite jobbigt är det däremot att det knappt går att bromsa, haha.

Efter att Sept och Rakeem hade ridits tog vi ut Fori och Zohar. Emelie red lugnt på Fori medan jag tömkörde lilla Zohar. Båda hästarna skötte sig väldigt fint, trots mörker och lite blåst. 

När jag kom in från stallet pluggade jag anatomi. 

Idag
Gick upp kl. 05:30 för att vara hos tandläkaren på Odenplan kl. 08:30, mötte sedan upp Elin och Sofi och tog en fika med dem. Avslutade med att gå på Myrorna och Stadsmissionen, för att sedan åka hem för att möta upp Elvira.

Ridning på Sept och Fori stod på schemat när Elvira kom förbi. Det blåste riktigt ordentligt ute, men hästarna var ändå lugna och snälla att rida på. Vi hoppade några små skutt och hade det trevligt! Blir fortfarande förvånad när jag galopperar på Fori, han har en otrolig galopp! Så härlig att rida på! 

Vi bytte häst med varandra efter ett tag, och Elvira fick alltså prova att rida på Fori för första gången. Det gick kanonbra! Helt problemfritt!

Vi fixade stallet efter att vi ridit, sedan mockade jag bort en väldig massa blött hö som låg vid höbalen (väldigt tungt!). Blir förvånad om jag inte har träningsvärk när jag vaknar i morgon, så tungt och jobbigt som det var att mocka bort höet. 

Nu återstår lite anatomiplugg och TV-tittande innan det är dags för att gå och sova! I morgon är det skola igen, en dag full av föreläsningar av Hälsopedagog-tvåorna - det ska bli spännande! I morgon kväll blir det ridning av tre hästar (om allt går enligt plan).

På lördag är det möte för distansrittsarrangörer i Skövde, vilket jag ska åka på (vi åker hemifrån ca kl 05 och kommer hem på kvällen, kanske runt 21). Sedan återstår söndagen, då jag kommer att rida och sedan åka hem till David. Söndag blir en välbehövd vilodag (efter att jag ridit och gjort klart allt annat alltså ;))! 

Nu blev där här väldigt slarvigt skrivet och inte alls så utförligt, men ungefär så här kan alltså en vecka i mitt liv se ut! Inte så konstigt att man är trött ibland... Zzz

/ Josefin

24 okt 2013