Torsdag 25/7 -13

Träningsvärken jag fick efter Simlångsritten har börjat ge med sig och jag har ridit på som vanligt sedan vi kom hem i måndags.

I tisdags kom Silje förbi och red Lady tillsammans med mig och Sept. Det blåste extremt mycket och hästarna var väldigt pigga och glada (förmodligen berodde lite på blåsten). Det blev en ganska korttur på ca 6-7 km i lugn takt (kanske 7-10 km/h i snitt). 

I onsdags tränade jag Lady från marken enligt Clinton Andersons metod. Det var första gången jag tränade så med henne och hon var väldigt duktigt redan från början. Hon flyttade bakdelen fint och det var inga problem att kasta rep på henne, varken över kroppen eller över huvudet. Det som var svårast var (som jag förstod) att böja hennes huvud från sida till sida. Vi tog det dock i etapper, och när hon väl förstod vad jag begärde av henne gick det helt okej. Jag är klart nöjd efter första träningspasset!

Emelie kom hit under onsdagseftermiddagen och vi red ut tillsammans, hon på Sept och jag på Saras häst Gadisha. Det blev inte heller någon speciellt lång uteritt (kanske ca 10 km) men vi hittade ett par bra backar att klättra i framöver - vilket var målet för själva ritten. Hästarna var pigga och glada, framförallt i galoppen!

Lady och Sept blev även skodda under dagen, och jag åkte hem till Elin för att hälsa på Zohar. Tog ut honom en sväng och lät honom bete - det var väldigt gott!

Idag blev det en eftermiddagstur tillsammans med Emelie. Sept fick ett ordentligt dressyrpass och Lady hängde med ut på "volten" men vi tog det väldigt lugnt, då jag fokuserade på att hjälpa Emelie med hur hon skulle få Sept att samarbeta bättre. Det såg väldigt bra ut till slut! 

Efter ridturen med Emelie åkte jag upp till Elin för att hälsa på lilla Zohar. Han var lika sällskaplig och gosig som vanligt, så himla fin häst! Jag red sedan lektion för Elin på Kurre. Tycker att det gick bra och det var väldigt trevligt! Det går bättre och bättre att rida enligt Clinton Andersons metod, även om det fortfarande är ovanligt att rida westernridning. Det är kul att lära sig något nytt!

I morgon blir det packning av det sista inför Rimboritten, en lugn tur/markarbetesträning med Sept och Lady, samt flätning och borstning inför lördagens tävling. Det blir nog fullt upp att göra även i morgon, även om schemat för tillfället känns väldigt tomt. 

P.S: Jag inser bara mer och mer att jag inte har någon tidsuppfattning ibland när jag sysslar med hästarna. Var hos Elin från 18:30 och trodde jag skulle komma hem kl 20:30 - det blev istället kl 21:30. Tiden flyger iväg! 

/ Josefin

25 jul 2013